Ajax A1 is er dinsdagavond niet in geslaagd om de volgende ronde van de beker te bereiken. Ajax kwam op uitsupporters knvb uitgeschakeldbezoek bij AZ A1 nog wel terug van een 3-0 achterstand, maar na strafschoppen bleken de Alkmaarders te sterk. Doelpuntenmakers voor Ajax waren James Efmorfidis, Adham el Idrissi en Samet Bulut.

Trainer Bryan Roy, die de A1 voor het eerst onder zijn hoede had, was teleurgesteld over het gebrek aan scherpte bij zijn ploeg in de eerste helft: ,,We waren heer en meester in de eerste helft. We speelden goed positiespel, maar in de A1 moet iedereen 100 procent geconcentreerd zijn. En dat waren we niet. Twee verkeerde breedtepasses zorgden voor een 2-0 achterstand, en na een van richting veranderde vrije trap was het al 3-0. Dat mag gewoon niet. In de A1 moet iedereen gewoon scherp zijn.”

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld, maar een ander scoreverloop. Roy was te spreken over de vechtlust van de Ajacieden: ,,Na de 3-1 van Efmorfidis uit een vrije trap speelden we in de tweede helft erg leuk voetbal. We moesten een aantal keer wisselen in de rust, maar door veel wilskracht kwamen we nog terecht terug tot 3-3. En dat terwijl er veel A2-spelers in het veld stonden. We zijn met de A1 begonnen, en met de A2 geëindigd, eigenlijk. Ik ben erg tevreden over ons spel in balbezit, maar de scherpte moet de volgende keer echt beter.”

Scoreverloop: 9. Tesselaar 1-0, 33. Ouwejan 2-0, 34. Tesselaar 3-0, 39. Efmorfidis 3-1, 49. El Idrissi 3-2, 77. Bulut 3-3. AZ w.n.s. (8-7)

Opstelling Ajax A1: Van Bladeren, Lartey-Sanniez, Mirani (46. Dankerlui), Bergsma, Savastano, Esmorfidis (46. Leyder), Van de Beek (46. El Azouzi), Vissers, Cerny (74. Sno), El Idrissi (68. Bulut, foto), Dekker uitgeschakeld uitgeschakeld uitgeschakeld uitgeschakeld