Ajacieden onderuit met Oranje onder 17

Oranje onder 17 heeft vrijdagmiddag met 0-1 verloren van de Duitse leeftijdsgenoten. Bij het Nederlandse jeugdteam speelden Matthijs de Ligt en Navajo Bakboord de hele wedstrijd. Ché Nunnely startte in de basis en werd na ruim vijftig minuten gewisseld voor Justin Kluivert. Ook Anderson Lopez mocht twintig minuten meedoen.

KNVB-coach Kees van Wonderen was na afloop ondanks het verlies niet ontevreden: “We stonden goed. We hebben er veel tijd en energie in gestoken om dat te verbeteren. Het is wel prettig als je dat dan in een wedstrijd terug ziet”, vertelde hij na afloop aan Ons Oranje.

Het enige doelpunt dat de Nederlandse talenten tegen kregen, kwam uit een strafschop. Matthijs de Ligt zette een – volgens velen rechtmatige – tackle in, maar de scheidsrechter gaf een strafschop, die door Renat Dadashov werd benut. Verder werden er echter weinig kansen weggeven, wat Van Wonderen tevreden stemde. Anderzijds was Oranje onder 17 ook nauwelijks gevaarlijk.

Zondag en dinsdag wachten nog oefeninterlands tegen Portugal en Engeland, waarna eind maart de Eliteronde op het programma staat. Dan treft Oranje onder 17 Duitsland opnieuw.