Nadat in de Youth League nog overtuigend werd gewonnen van Sevilla U19, ging Ajax A1 zaterdagmiddag hard onderuit bij PSV A1. De Ajacieden verloren met maar liefst 4-0.

Al binnen 25 minuten keek Ajax A1 tegen een 2-0 achterstand aan, door goals van Dante Rigo en Mattias Verreth. Ook na rust wisten de jonge Ajacieden de wedstrijd niet om te keren en kreeg PSV A1 dus de mogelijkheid om verder uit te lopen.

Sam Lammers was eerst Carel Eiting te slim af en wist vervolgens ook doelman Stan van Bladeren te passeren. Daar bleef het echter niet bij, want vlak voor tijd maakte Lammers zijn tweede goal van de middag.

Opstelling Ajax A1: Van Bladeren; Zeefuik, De Ligt, Bergsma, Blöte (46′ Bakboord); Eiting, Bay, De Wit (72′ Boultam); Walian (66′ Nunnely), Sierhuis, Dekker