De Ajax A1 is op de Copa Amsterdam begonnen met een overtuigende overwinning op Rosenborg BK. De jonge Ajacieden hadden geen enkele moeite met hun Noorse leeftijdsgenoten en stonden voor rust al op een 4-0 voorsprong.

Al na twee minuten was het Robert Muric die vanaf de rechterkant van het veld de 1-0 binnenschoot, nadat een voorzet van Gino Dekker aan iedereen voorbij was gegaan. Ondertussen maakte ook Dani de Wit indruk op de nummer tien positie, hij beloonde zichzelf dan ook met twee goals. Tweemaal scoorde hij fraai met het hoofd. Eenmaal uit een corner, eenmal nadat Eiting op de lat schoot en de bal weer terug het veld in kwam. Tussendoor had ook Gino Dekker al gescoord, na een prachtige combinatie met Muric en Adham El Idrissi. De score had in de eerste helft nog veel verder op kunnen lopen, maar de Noorse doelman Jacob Storevik greep goed in op schoten van Aschraf El Mahdioui en Carel Eiting.

In de tweede helft deed Ajax het wat rustiger aan en mochten ook Justin Kluivert en  Deyovaiso Zeefuik hun debuut maken in het Olympisch Stadion. Ook Furkan Kurban en Ezra Walian vielen in. Laatstgenoemde mocht vlak voor tijd van dichtbij de 5-0 maken, na een fout in de verdediging van Rosenborg BK. De Noren kregen nog kans op een eretreffer nadat Stan van Bladeren op het verkeerde moment uit zijn doel kwam. De bal ging echter naast het doel.

Foto’s van deze wedstrijd kunt u op onze Facebook pagina bekijken.