Ajax A1 heeft zaterdag ruim gewonnen van PSV A1. In Eindhoven won het team van Aron Winter de topper met 3-0. Justin Kluivert, Ché Nunnely en Franco Antonucci maakten de doelpunten.

Ajax startte, net als afgelopen woensdag, weer met Matthijs de Ligt, Deyovaisio Zeefuik en Carel Eiting in de basis. Na 20 minuten spelen zette Justin Kluivert zijn ploeg op voorsprong. De Amsterdammers begonnen na het doelpunt steeds beter voetballen. De Ligt en Eiting waren via afstandsschoten heel dicht bij een treffer, beide pogingen gingen echter rakelings langs het doel van PSV. Niet veel later probeerde Kaj Sierhuis met een hakbal de Eindhovense-goalie te verschalken, maar ook die poging ging er niet in.

Een paar minuten na rust was het wél raak: Ché Nunnely tikte een afzwaaide bal van Sierhuis binnen. PSV werd na de tweede Ajax goal gevaarlijker en was via Obispo heel dicht bij een treffer. Een kwartier voor tijd besliste Franco Antonucci de wedstrijd. De Belg schoot de bal geplaatst in de lange hoek.

Zodoende hebben de Ajacieden een prima week achter de rug. Na een goede zege in IJsland (3-0 in de UEFA Youth League) en een overwinning op PSV. Met deze zege verstevigde het team van Aron Winter de koppositie. De volgende competitiewedstrijd van de A1 is op 15 oktober tegen AZ A1.