De Ajax A1 heeft de zege op Schalke 04 U/19 in de Youth League een goed vervolg kunnen geven. In Utrecht waren de Amsterdammers met 1-4 te sterk. Trainer Gery Vink heeft zaterdagmiddag genoten van zijn ploeg. ”De eerste 35 minuten waren echt een galavoorstelling. Mijn stafleden en ik hebben vanmiddag echt genoten van de vele prachtige aanvallen. We hebben een heel goed Ajax gezien. FC Utrecht – Ajax staat altijd garant voor een heet middagje. En daarop hebben we de spelers vooraf ook voorbereid.”

Het enige waar Vink ontevreden over kon zijn, was dat zijn ploeg de vele kansen niet afmaakte. Ajax startte sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde direct in een paar grote kansen. Na een klein kwartier spelen wist Ché Nunnely het overwicht ook op het scorebord neer te zetten. Lange tijd bleef het slechts 0-1. Tot dat na ruim een half uur spelen FC Utrecht een foute pass afstrafte. Vier minuten later stond Ajax dankzij een treffer van Vince Gino Dekker al weer op voorsprong: 1-2.

In de tweede helft ging Ajax aan de hand van invaller Ezra Walian nog aanvallender spelen. Dit resulteerde na dik een uur gespeeld te hebben in de 1-3 door Dekkers tweede doelpunt. Ajax wist de voorsprong van twee doelpunten mede te behouden door een uitstekend optreden van doelman Stan van Bladeren. Het leverde de complimenten op van zijn trainer. “Dat waren geweldige reddingen van Stan. Daarmee zorgde hij ervoor dat we niet nog een tegengoal hoefden te incasseren”, blikt Vink op Ajax.nl terug. Zeven minuten voor tijd schoot Kaj Sierhuis de eindscore op het scorebord.

Scoreverloop FC Utrecht A1 – Ajax A1 1-4 (1-2):

‘14 0-1 Nunnely Ajax nieuws Ajax1.nl
’35 1-1 FC Utecht Ajax A1
‘39 1-2 Dekker Ajax A1
’63 1-3 Dekker
’83 1-4 Sierhuis Ajax A1