Ajax A1 heeft zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Vitesse A1. Kasper Dolberg was met twee doelpunten belangrijk voor het team van trainer Gery Vink.

De Arnhemmers begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen ook op voorsprong. Via Kasper Dolberg kwamen de Ajacieden vlak voor rust op gelijke hoogte. De Deen scoorde uit een vrije trap. Vlak na rust was de spits weer trefzeker, hij rondde een goede actie af. Na een uur spelen kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte. Ezra Walian kreeg in de slotfase nog een aantal goede kansen, maar het lukte de A1 niet meer om te scoren.

Door dit gelijkspel staat Ajax vier punten achter op AZ A1. De Alkmaarders hebben al wel een wedstrijd meer gespeeld. Gery Vink was na afloop ontevreden over het spel van zijn team. “Vitesse speelt altijd met een enorme drive tegen Ajax. Vandaag ook weer. Maar als je in de race bent voor het kampioenschap, mag je hier geen punten laten liggen. We begonnen heel erg matig. Vooral de jongens die normaal de sterkhouders zijn van het team, waren ondermaats. Vlak na rust was onze beste fase. We hadden toen moeten uitlopen naar 3-1, maar dat deden we niet. Volgende week spelen we thuis tegen PSV. Dan kunnen we weer laten zien wat we waard zijn. Het kampioenschap is nog niet gespeeld”, blikt Vink terug op de officiële website van Ajax.

Opvallend is dat Ajax dit seizoen nog geen enkele keer van Vitesse wist te winnen. Zo waren de Arnhemmers al drie keer eerder te sterk voor de Ajacieden (0-5, voorbereiding, 1-2 en 3-1 in de competitie). Ook in de KNVB-Beker moesten de Amsterdammers het afleggen. Na een 2-2 gelijkspel werd er toen na strafschoppen verloren.

Wedstrijdverloop Vitesse A1 – Ajax A1 2-2 (1-1):
’23. 1-0 Vitesse
’41. 1-1 Dolberg
’53. 1-2 Dolberg
’60. 2-2 Vitesse