Ajax A1 heeft zijn derde wedstrijd wel weten te winnen in de strijd om de Aegon Copa Amsterdam. De Amsterdammers wonnen met 4-0 van Chelsea Ghana. Ajax vliegt uit de startblokken en komt binnen een minuut al dicht bij een doelpunt. Bijl moet na 3 minuten opletten na een fout in de verdediging. Hij redt uitstekend. Een speler van Chelsea Ghana probeert van afstand de bal erin te schieten, maar Gravenberch voorkomt dit. Hij houdt de bal vrij eenvoudig tegen. Ajax verdient in de tiende minuut een penalty na een overtreding op Höner. Van Kessel weet daar wel raad mee en scoort beheerst. VAK410 heeft er ook zin in en bouwt een mooi feestje. Korte tijd later kopt Busse helaas naast. Ajax is duidelijk de betere en is nadrukkelijk op zoek naar een nieuw doelpunt. Niet veel later is het dan ook echt raak. Gravenberch schuift de bal mooi in de linkerhoek uit een vrije trap. De Amsterdammers hebben de wedstrijd onder controle en geven eigenlijk niets weg. De ruststand was dan ook 2-0 in het voordeel van de Ajacieden.

In het begin van de tweede helft hoopt Chelsea Ghana een penalty te krijgen, maar Gravenberch gebruikt zijn lichaam uitstekend en laat zijn kracht zien. Het tweede bedrijf zorgt voor weinig opwinding in het Olympisch Stadion. Invaller De Bondt probeert iedereen wakker te schudden met een flinke poeier, maar de bal zeilt langszij. Even later moet Ajax de derde treffer maken, maar Van Kessel behoudt geen overzicht en probeert de bal over de keeper te stiften. In de 40e minuut valt de goal dan wel. Stagiair Höner geeft dan toch zijn visitekaartje af en tikt de bal prima binnen. De Bondt kan een assist noteren. Even later is alweer raak! Van Kessel passeert een paar tegenstanders, maakt een prachtige actie en scoort ook. De Ajacieden spelen de wedstrijd prima uit en winnen. Het is nu afwachten wat Ajax Cape Town gaat doen, wil Ajax de poulefase overleven.

Scoreverloop: ’10 Van Kessel (1-0), ’14 Gravenberch (2-0), ’40 Höner (3-0), ’41 Van Kessel (4-0).

Opstelling Ajax A1: Bijl; Tete (’25 Martina), Gravenberch, Bazoer, Kuipers; Anderson, El Hasnaoui (’25 Van den Boomen), Busse (’36 Noordhoff); Menig (’36 De Bondt), Höner, Van Kessel