Ajax A1
Ajax A1

Ajax A1 is 2015 uitstekend begonnen. De A-junioren waren op bezoek in Rotterdam met 1-2 te sterk voor Feyenoord. Donny van de Beek en Zakaria El Azzouzi scoorden namens Ajax.

Zowel Donny van de Beek als Abdelhak Nouri verschenen zaterdagmiddag aan de aftrap. Beide A-junioren reisden eerder deze maand met Ajax 1 naar Qatar om aan het grote werk te ruiken. Zoals afgesproken meldde het duo zich afgelopen week weer bij hun teamgenoten van de A1. En dat verliep volgens coach Gery Vink naar alle tevredenheid. ,,Ik moet Donny en Appie een compliment maken. Het zijn toch jongens van 17 jaar die in één klap Bekende Nederlanders zijn geworden. Er kwam de afgelopen tijd heel wat op ze af, maar dat hebben ze op een prima wijze verwerkt. Hun houding in de groep was echt fantastisch de afgelopen dagen.”

Het werd Ajax niet makkelijk gemaakt in Rotterdam. Vanwege het slechte weer van de afgelopen dagen troffen de Ajacieden een drassig veld aan. Onder die moeilijke omstandigheden duurde het even voordat de bezoekers hun draai hadden gevonden. De motivatie om er na de zege van Ajax C1 op Feyenoord (eerder op de dag) een dubbelslag van te maken spatte ervan af.

De openingsgoal van Van de Beek, na een half uur spelen, werkte bevrijdend voor Ajax. Vrijwel direct begon het team van Gery Vink wat vrijer te spelen. Het resulteerde niet direct in meer kansen voor Ajax, want Feyenoord had voor rust geregeld uitzicht op de 1-1. Mede dankzij keeper Stan van Bladeren hield Ajax lange tijd de nul.

Halverwege de tweede helft leek Zakaria El Azzouzi de wedstrijd voor Ajax te beslissen. De in Rotterdam geboren aanvaller tekende voor de 0-2. Vier minuten later bracht Feyenoorder Jari Schuurman de thuisploeg echter weer in de race: 1-2. Vink: ,,Eigenlijk had het na rust 0-4 of 0-5 moeten staan. We gaven op sommige momenten echt een galavoorstelling weg. Maar doordat we verzuimden om meer te scoren, kon Feyenoord iets terugdoen. Daardoor kroop er toch iets van angst in de ploeg. Het zorgde ervoor dat we uiteindelijk de volle 90 minuten op onze hoede moesten blijven. Het is knap hoe we de wedstrijd vervolgens zonder verdere schade hebben uitgespeeld.”

Scoreverloop: 33. Van de Beek 0-1, 68. El Azzouzi 0-2, 72. Schuurman 1-2.
Opstelling Ajax A1: Van Bladeren, Lartey, Mirani, Savastano, Sno (63. Dankerlui), El Mahdioui, Cerny (71. Clement), Nouri, El Azzouzi, Van de Beek, Dekker.