Ajax A1 heeft vanmiddag een plek in de finale van de AEGON Copa Amsterdam veilig gesteld. Zowel de Amsterdammers als de Paraguayanen slaagden er niet in om te scoren in de reguliere speeltijd. Na strafschoppen won Ajax met 5-3.

Club Guarani begon overtuigend aan de wedstrijd en kreeg een paar goede kansen in de openingsfase. Al in de eerste minuut was centrale verdediger Robert Rojas gevaarlijk uit een corner en niet veel later schoot Jose Florenti over uit een vrije trap vanuit kansrijke positie.

Na tien minuten leek Ajax aan het spel van Guarani te wennen en groeide het in de wedstrijd. Gino Dekker leek dichtbij een goal nadat zijn mislukte voorzet maar net uit de linkerhoek kon worden gevist door Guarani-keeper Maximilano Ruiz Diaz. Vlak voor rust kopte Rodrigo Morel op een haar na in eigen doel. Zijn verdedigende intentie eindige met een boogje op het dak van de goal. De eerste helft was duidelijk voor Ajax, maar bij tijd en wijlen werd Guarani gevaarlijk met goed voetbal.

Net als in de eerste helft was ook de openingsfase van de tweede helft voor Guarani. Ajax-doelman Stan van Bladeren leverde na veertig minuten de bal in bij de Guarani-spits, maar zijn foutje leverde geen schade op. In de allerlaatste minuut werd Ajax nog een keer gevaarlijk doordat Dani de Wit hard op doel schoot, maar zijn inzet werd geblokkeerd door de Guaranie defensie.

De 0-0 eindstand betekende dat de beslissing moest vallen na strafschoppen. De serie werd uiteindelijk gewonnen door de Ajacieden nadat Walian rechtsonder raakschoot voor de 5-3. Hoogtepunt van de strafschoppenloterij was de perfecte panenka van Ajax-invaller Samet Bulut (foto). Door de overwinning komen de Amsterdammers uit in de finale van dit toernooi. Ajax A1 Ajax A1 Ajax A1 Ajax A1

Foto’s van deze wedstrijd kunt u bekijken op onze Facebook pagina. Ajax nieuws Ajax1.nl