Ajax heeft de wedstrijd tegen FC Utrecht in de Galgenwaard met 1-0 verloren. Beide ploegen stevenden lang af op een gelijk spel, maar in de 87e minuut werd er toch nog gescoord. Yassin Ayoub zorgde voor de enige treffer.

De uitploeg begon in een verrassende 3-4-3-opstelling aan de wedstrijd. Anwar El Ghazi kreeg deze keer de voorkeur boven Viktor Fischer, Thulani Serero had een plek op het middenveld waardoor Mitchell Dijks op de bank zat. In de eerste minuten viel weinig te beleven. De eerste kans was voor Utrecht; het schot van Klaiber ging over. In de tiende minuut zag Klaassen zijn inzet geblokt worden door keeper Ruiter. Niet veel later had Amin Younes verzorging nodig na een duel met Ludwig, waardoor Ajax even met tien man speelde. De buitenspeler kon gelukkig snel verder. Ludwig was daarna gevaarlijk met een inzet op Cillessen, maar de keeper redde. Ajax tikte rustig rond en had de controle, maar dit resulteerde in weinig kansen en veel terugspeelballen. In de 30e minuut scoorde Haller voor FC Utrecht, maar vanwege buitenspel werd de goal afgekeurd. Na de afgekeurde goal kreeg Ajax verschillende mogelijkheden. Na een mooie actie van Younes kwam de bal terecht bij Serero wiens schot werd geblokt. El Ghazi ging voor de rebound maar ook zijn schot werd gekeerd. Na opnieuw een goede actie van Younes zag ook Bazoer zijn poging gestopt worden. Drie minuten voor het rustsignaal speelde Gudelj Klaiber door de benen. Zijn daaropvolgende schot was echter een makkelijke prooi voor Ruiter.

Frank de Boer wisselde na rust Fischer voor Younes, die teveel last had van een blessure aan zijn onderbeen. Utrecht kwam iets beter uit de startblokken, maar Ajax had al snel weer de controle. Een prachtige bal van Bazoer kwam terecht Milik, die net niet bij de bal kon. Na een botsing tussen Ayoub en Klaassen lagen beide spelers op de grond. Het spel lag even stil maar beide spelers konden na verzorging weer verder. Milik werd niet veel later bestraft met een gele kaart nadat hij met zijn elleboog het gezicht van Leeuwin raakte. Die kleur kaart was voor de Utrecht-aanhang niet genoeg: zij schreeuwden om rood. Twintig minuten voor tijd kwam Lasse Schöne in het veld voor El Ghazi, die ook deze wedstrijd weinig liet zien. Klaiber kreeg na de wissel een grote kans op het openingsdoelpunt, maar schoot voorlangs. Na een fraaie actie van Ayoub schoot ook Ramselaar de bal voorlangs. Van de Beek mocht daarna nog een aantal minuten opdraven. Hij verving in de 83e minuut Serero. Arek Milik was na een goede bal van Gudelj dichtbij een treffer, maar ging net onder de bal langs. Waar het aan de ene kant niet lukte, lukte het aan de andere kant wel. Ayoub schoof de bal binnen en zorgde in de 87e minuut voor de voorsprong van Utrecht. In de resterende minuten kon Ajax niets meer terugdoen en verloor de wedstrijd.