Ajax heeft zondag met 2-2 gelijkgespeeld tegen AZ. Na een hele matige eerste helft rechtte de ploeg van Peter Bosz na rust de rug en had er meer in gezeten dan een gelijkspel. Bertrand Traoré en Davy Klaassen waren verantwoordelijk voor de Amsterdamse productie.

Ajax startte heel onrustig aan de Noord-Hollandse derby. In de eerste vijf minuten kwam het combinerend nog tot een aantal schoten, maar daarna nam AZ de overhand. De Alkmaarders speelden niet per se heel goed, het was vooral Ajax dat heel erg slordig was in balbezit. André Onana leverde na goed doorjagend werk van Weghorst een aantal keer heel slordig de bal in bij een tegenstander. De defensie van Ajax stond daardoor keer op keer niet goed. Na ruim tien minuten spelen, leverde dit dan ook de eerste tegengoal van de middag op. Wout Weghorst kon ongehinderd de bal in het doel schieten, nadat de verdediging van Ajax er weer niet lekker uitzag. AZ verzuimde eigenlijk het slordige spel van Ajax af te straffen.

De Amsterdammers kwamen veel beter uit de kleedkamer. Waar voor rust AZ nog de overhand had, had Ajax dat na rust. Het team van Peter Bosz domineerde het spel volledig en kwam al snel via Bertrand Traoré langszij. De aanvaller kreeg de bal van Amin Younes, kwam via een snelle beweging naar binnen toe en schoot de bal feilloos in de kruising. Ajax creëerde aan de hand van Amin Younes veel mogelijkheden. Na een uur spelen dook de Duitse aanvaller op in de zestien en schoot tot twee keer toe de bal tegen Rochet aan, waarna Davy Klaassen de rebound benutte. Ajax controleerde de wedstrijd en was op zoek naar een derde goal. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Het was de eerste échte kans voor AZ in de tweede helft. Wout Weghorst stond oog-in-oog met Onana en rondde koeltjes af. Na een hectische slotfase, waarin beide teams nog een keer hadden kunnen scoren, bleef het 2-2 in Alkmaar.