Ajax O19 heeft dinsdagmiddag eenvoudig de halve finale van de beker gehaald. In Kerkrade won de ploeg van Aron Winter met 5-0. Zian Flemming (2), Martijn Kaars, Pascal Struijk en Reda Boultam waren trefzeker in Limburg.

Bij de Amsterdammers startten Nick Plomper, Reda Boultam, Zian Flemming en Martijn Kaars in de basis. Winter gunde onder andere Kaj Sierhuis, Dani de Wit en Jeffrey de Lange rust. Direct vanaf de aftrap kreeg Ajax al de eerste mogelijkheid van de wedstrijd: Flemming schoot rakelings naast. Na een goede pass van Jasper ter Heide op Martijn Kaars, scoorde de spits na vijftien minuten de openingstreffer. Vervolgens duurde het lang voordat er weer kansen werden gecreëerd. Op slag van rust scoorde Flemming uit een vrije trap van afstand. Zonder in de problemen te zijn gekomen, zochten de Amsterdammers de kleedkamer op.

In de tweede helft maakte Jurgen Ekkelenkamp zijn debuut voor Ajax O19. De middenvelder is dit seizoen één van de smaakmakers bij Ajax O17 en verving Noa Lang. Na een goede voorzet van Ché Nunnely scoorde Ekkelenkamp bijna direct bij zijn debuut. Via Pascal Struijk (kopbal), Reda Boultam (penalty) en Zian Flemming (afstandsschot) liep Ajax uit naar een 0-5 zege.

Dani de Wit, die de hele wedstrijd rust kreeg en vanaf de bank toekeek, mocht na afloop de loting verrichten. De middenvelder koppelde Ajax in de halve finale aan AZ O19. Wanneer die wedstrijd wordt gespeeld, volgt binnenkort.

Wedstrijdverloop Roda JC O19-Ajax O19 0-5 (0-2):
’15. 0-1 Kaars
’44. 0-2 Flemming
’75. 0-3 Struijk
‘88. 0-4 Boultam (penalty)
‘89. 0-5 Flemming