Ajax O19 heeft zaterdagmiddag met 3-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss. Zian Flemming (2) en Anderson Lopez scoorden voor het team van Aron Winter.

Ajax startte met een redelijk gewijzigd elftal. Zo begon Jasper Ter Heide op het middenveld en Zian Flemming in de spits. O19 begon goed aan de wedstrijd. Er werden kansen gecreëerd via Noa Lang, Navajo Bakboord en Ché Nunnely. Het eerste doelpunt liet alleen lang op zich wachten. Na ruim een halfuur spelen strafte Flemming een fout van de NEC-goalie goed af. Vlak voor rust stuurde Lang Anderson Lopez weg, die beheerst de bal in het doel schoot.

Al vroeg in de tweede helft raakte Dani de Wit geblesseerd. De middenvelder moest zich meteen laten vervangen door Reda Boultam. Het spel golfde op en neer maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Na ruim een uur spelen werden ineens de bezoekers gevaarlijk. NEC kreeg twee behoorlijk grote kansen, maar deze werden onbenut gelaten. Niet veel later besliste Flemming de wedstrijd door een ingestudeerde vrije trap binnen te schieten. Jurgen Ekkelenkamp maakte zijn competitiedebuut voor O19, nadat hij afgelopen week al debuteerde in de bekerwedstrijd tegen Roda JC O19.

Wedstrijdverloop Ajax O19-NEC/FC Oss O19 3-0 (2-0):
’34. 1-0 Flemming
’40. 2-0 Anderson Lopez
’81. 3-0 Flemming