Ajax heeft de wedstrijd tegen PEC Zwolle beëindigd met een klinkende 5-1 overwinning. In de eerste helft kon PEC het de Amsterdammers nog moeilijk maken, maar in de tweede helft was het bij vlagen genieten van het spel van de Ajacieden. Met Hakim Ziyech in een belangrijke rol -drie assists- werd PEC op een grote nederlaag getrakteerd.

De beginfase was zeker flitsend te noemen. Wout Brama schoot de bezoekers snel op voorsprong met een droge schuiver en Davinson Sánchez kopte de Amsterdammers slechts enkele minuten na de 0-1 weer langszij. Vlak voor de rust was er weer reden tot juichen voor de Colombiaan. Na weer een corner van Ziyech kon de verdediger vrij binnen koppen en deed dit ook feilloos, waardoor Ajax met een 2-1 voorsprong ging rusten.

Tien minuten na rust was het duel al beslist. Kasper Dolberg werd weggestuurd door Ziyech en faalde niet alleen voor doelman Mickey van der Hart en zette zo de 3-1 op het scorebord. Hierna was het tijd voor Ajax om het publiek te vermaken en dat lukte ook regelmatig. In vijf minuten tijd scoorde de ploeg van Peter Bosz tweemaal. Eerst was het Traoré die zich mocht laten bejubelen na een fraaie individuele actie, waarbij enkele verdedigers van PEC werden omspeeld alsof zij er niet stonden. Het slotakkoord was echter weer voor de jonge Deen, Dolberg. Van afstand knalde de centrumspits de bal onderkant lat achter Van der Hart. In eerste instantie was er nog twijfel, maar doellijntechnologie wees uit dat de bal de doellijn had gepasseerd.

Omdat Ajax wist dat de drie punten in eigen huis zouden blijven en PEC niet meer geloofde in een goed resultaat, kon de ploeg van Bosz freewheelend naar het laatste fluitsignaal toeleven. Ziyech en aanvoerder Davy Klaassen probeerden het scorebord nog in beweging te krijgen, maar stuitten beiden op Van der Hart, waardoor de eindstand op 5-1 bleef hangen. Na enkele wijzigingen met de wedstrijd van donderdag tegen Standard Luik op het oog, speelde Ajax de wedstrijd rustig uit en kwam het geen enkel moment meer in gevaar.