Ajax heeft zondagmiddag eenvoudig gewonnen van Go Ahead Eagles. De Amsterdammers boekten in Deventer een 3-0-zege en verzuimden de score verder te laten oplopen.

Het team van trainer Peter Bosz begon nog wat onrustig aan de wedstrijd en leek vooral zoekende naar het zelfvertrouwen. Scheidsrechter Pol van Boekel had alles behalve een positief aandeel daarin. De arbiter strooide met gele kaarten en gaf na twintig minuten spelen een strafschop aan de thuisploeg. Wat Jasper Cillessen in de Eredivisie nog niet lukte, lukte Andre Onana bij zijn eerste strafschop in het eerste van Ajax wel: de Kameroener stopte de inzet van De Kogel.

Enkele minuten na de strafschop kwam Ajax beter in de wedstrijd. Het creëerde kansen en werd wat feller in de duels. Dat resulteerde al vrij snel in een 0-1 voorsprong. De goal kwam tot stand doordat Nemanja Gudelj goed doorjoeg, waarna de bal bij Davy Klaassen belandde. De aanvoerder schoot van buiten de zestien goed raak.

De Amsterdammers bleven aandringen en werden zo nu en dan erg gevaarlijk. De voorsprong deed het zelfvertrouwen van de bezoekers duidelijk goed. Tien minuten na de openingstreffer werd Bertrand Traoré, die opviel door mooie en goede acties, binnen de zestien neergehaald met een strafschop als gevolg. Davy Klaassen faalde niet vanaf de stip en scoorde zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Na rust kwam Go Ahead wat beter uit de kleedkamer, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Ajax kreeg na een klein uur spelen een kans via  Kasper Dolberg die Ajax bijna op 0-3 zette. De Deense spits schoot hard op doel, maar zag zijn poging gekeerd worden door keeper Zwarthoed. In de rebound schoot Bertrand Traoré hard voorlangs. Niet veel later kwam de derde Amsterdamse treffer er alsnog. Nemanja Gudelj schoot een vrije trap schitterend tegen het net: 0-3. Vlak voor tijd schoot de Servische middenvelder de bal via een tegenstander nog tegen de onderkant van de lat.