Ajax heeft de wedstrijd tegen Dinamo Moskou met 2-2 gelijkgespeeld. Ajax kwam in de 18e minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Kuzmin, twaalf minuten later was de stand weer gelijk. Bazoer wist raak te schieten in de 58e minuut maar Dinamo kwam opnieuw terug in de 83e minuut.

Ajax speelde de twee helften met twee verschillende opstellingen. De opstelling voor de eerste helft zag er als volgt uit: Boer; Tete, Heitinga, Riedewald, Dijks; Klaassen, Gudelj, Sinkgraven; Schöne, El Ghazi, Menig.

Al na twee minuten was er een goede kans voor Ajax. Riedewald dribbelde in en gaf een lange bal op El Ghazi. Via Schöne kwam er een voorzet bij Klaassen terecht die tegen de paal kopte. Na de kans werd de bal door Ajax een beetje rondgespeeld waarna een vrije trap voor Dinamo volgde. De bal ging echter ruim over het doel van Boer. Een paar minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in. Een corner van Schöne werd door Dinamo-speler Kuzmin en bracht Ajax op een 1-0 voorsprong.

Na een korte drinkpauze vanwege het warme weer ging het spel weer verder en maakte Dinamo Moskou een betere indruk. Al snel was de stand weer gelijk toen Sosnin scoorde. Zijn schot werd door Riedewald van richting veranderd waardoor Boer kansloos was. Even later kreeg Dinamo nog een kans toen Valbuena de bal richting de hoek schoot. Boer wist deze echter met een goede reflex tegen te houden. Ook oud-PSV’er Dzsudzsák kreeg een mogelijkheid om te scoren maar de bal eindigde naast de paal. Voor rust kreeg ook Ajax nog kansen via El Ghazi en Menig maar beiden wisten niet te scoren.

De tweede helft begon Ajax met de volgende elf spelers: Onana; Van Rhijn, Van der Hoorn, Viergever, Savastano; Bazoer, Serero, Van de Beek; Muric, Hendriks, Cerny.

Met de nieuwe spelers kwam er ook meer tempo in het spel. Er volgden kansen voor Serero, Bazoer en Muric maar die leverden niks op. In de 58e minuut kwam Bazoer tot scoren. De middenvelder draaide naar links schoof de bal fraai in de linkerhoek binnen. Vier minuten later probeerde Dinamo de stand weer gelijk te trekken maar Onana tikte de bal over het doel. Zeven minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker nadat M’Vila met een prachtige streep Onana geen kans gaf om de bal te stoppen. Ajax nieuws Ajax1.nl