Ajax heeft het Europa Leagueduel met Fenerbahçe met 0-0 gelijkgespeeld. In de Amsterdam ArenA creëerden beide ploegen weinig kansen en daardoor bleef de wedstrijd steken op een brilstand.

Davy Klaassen profiteerde na 25 seconden al bijna van een slippertje in de Turkse defensie. Hij besloot richting het doel te schieten en zag daarbij Milik over het hoofd. Fenerbahçe was daarna twee keer dreigend in het strafschopgebied. Na balverlies van Gudelj kwam de Turkse ploeg tot het eerste schot op doel. Ajax was in de passing veel te slordig en leed daardoor veel balverlies. Naast slecht spel moest de thuisploeg ook al vroeg in de wedstrijd El Ghazi laten wisselen. Toen de buitenspeler weg wilde draaien om vrij te lopen, blesseerde hij zich en was het einde oefening voor hem. Lasse Schöne kwam voor hem het veld in. Via Fischer creëerde Ajax nog een kleine mogelijkheid maar stuitte op keeper Volkan Demirel. De eerste helft kende veel slordigheden en weinig echte kansen.

Na een goede aanval van Milik, Schöne en Bazoer kreeg Ajax in de tweede helft al snel een corner. Voor Fischer duurde de terugkomst binnen de lijnen niet lang. Na een botsing met landgenoot Simon Kjaer lag Fischer op de grond en moest ook hij het veld geblesseerd verlaten. Hij werd gewisseld voor Amin Younes. De eerste echte kans kwam in de 67e minuut. Een crosspass van Bazoer kwam terecht bij Schöne die hem terug legde op Klaassen. De aanvoerder haalde uit op randje 16 maar de bal ging hoog over het doel. Nadat Robin van Persie het veld verliet voor Volkan Sen kreeg laatstgenoemde een enorme kans. De invaller raakte de bal echter verkeerd. Twee minuten later was Fenerbahçe opnieuw gevaarlijk. Invaller Serero gaf de bal weg en Fernandao kreeg de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Hij schoot van dichtbij echter naast. Cillessen moest vervolgens een volgende mogelijkheid uit het doel houden en daardoor ontsnapte Ajax drie keer aan een achterstand. Ajax probeerde via Tete en Younes toch nog iets te forceren maar slaagde daar niet in.

Door het gelijkspel slinken de kansen voor Ajax in de Europa League. De ploeg heeft overwintering niet meer in eigen handen. Doordat Molde FK vanavond won van Celtic FC is de tweede plek het hoogst haalbare voor Ajax. Ajax nieuws Ajax1.nl