© Proshots

Ajax is de voorbereiding begonnen met een 4-3 nederlaag tegen het Oostenrijkse FC Liefering. De ploeg van Peter Bosz keek bij rust tegen een 0-2 achterstand aan.

De Amsterdammers speelden, zoals van te voren aangegeven, met twee verschillende elftallen. In de eerste helft leek de beoogde basis te spelen en na rust kregen veel talenten een kans. Al voor het begin van de wedstrijd moest er een wijziging in beide elftallen worden doorgevoerd na een blessure van aanvoerder Davy Klaassen. De middenvelder kwam bij de ochtendtraining verkeerd op zijn schouder terecht en had daar tijdens de warming-up nog te veel last van. Zodoende mocht Lasse Schöne de plek van Klaassen overnemen. In de eerste helft zette Liefering, dat uitkomt in het tweede niveau van Oostenrijk, bij vlagen erg goed druk. Dat was twee keer met succes: Hwang Hee-Chan en Dimitri Oberlin scoorden voor rust: 0-2.

In de tweede helft verscheen er een veel jonger elftal op het veld. Matthijs de Ligt, Django Warmerdam, Pelle Clement en Frenkie de Jong maakten hun officieuze debuut in Ajax 1. Verder verschenen na rust ook Nick Viergever, Daley Sinkgraven en Anwar El Ghazi binnen de lijnen. Laatstgenoemde schoot Ajax terug in de wedstrijd met een van richting veranderde vrije trap en met een intikker. Lorenz Grabovac zette Liefering echter op fantastische wijze weer op voorsprong: 3-2. Nadat Donny van de Beek Ajax weer op gelijke hoogte had geschoten, ging het in de slotminuut toch nog mis voor de Amsterdammers. Mergim Berisha tikte de bal van dichtbij binnen, waardoor Liefering Peter Bosz een valse start bezorgde.