Ajax heeft het bekerduel tegen Feyenoord met 1-0 verloren. Lange tijd ging de stand gelijk op, maar in de slotseconden scoorde Feyenoord via een eigen doelpunt van Veltman waardoor de wedstrijd was beslist.

Ajax tikte de bal in het begin van de wedstrijd makkelijk rond. Hoewel de fluitconcerten klonken, trokken de Amsterdammers zich daar weinig van aan. Ajax had in de eerste fase de controle en kreeg kleine kansen via Schöne en Gudelj. Een overtreding van Vilhena op Bazoer zorgde ervoor dat het spel even stil lag. Na verzorging kon Bazoer weer meespelen. Een grote kans voor Ajax volgde in de 32e minuut toen Fischer op Vermeer afging. De oud-Ajacied redde echter goed op het schot van Fischer en dat leverde Ajax alleen een corner op. Een paar minuten later stormde drie Ajacieden tegen twee Feyenoorders op het van de thuisploeg af, maar Ajax speelde het slecht uit. Een schot van Gudelj ging later rakelings langs en op een kans van Younes had Vermeer maar net een antwoord. Ook Sinkgraven waagde een poging, maar ook zijn schot belandde niet in het doel. Een overtreding van Gudelj gaf Feyenoord een vrije trap. Jan-Arie van der Heijden schoot de bal via de muur over en de daaropvolgende hoekschop leverde de Rotterdammers ook niks op. Ajax was de betere partij in de eerste helft maar verzuimde om dat ook op het scorebord uit te drukken.

De tweede helft begon vel toen Elia een harde tackle inzette op Schöne. Net als de overtreding van Vilhena in de eerste helft werd de actie niet bestraft. Ajax kreeg een goede kans op een counter maar de bal van Schöne was te hard voor Bazoer waardoor de kans was verkeken. Waar Ajax in de eerste helft domineerde, was dat in de tweede helft omgekeerd. Feyenoord voerde de boventoon maar de verdediging van Ajax kon zich goed staande houden. Veltman moest ingrijpen na een uitbraak van Feyenoord en Bazoer was alert toen Boer de bal van Elia losliet. Bij een schot van Gustafson had Ajax geluk dat de bal overging. Na dit schot moest Boer de wedstrijd staken vanwege een enkelblessure en Jasper Cillessen was de eerste wissel van Frank de Boer. Nadat Younes Kuyt vasthield ontstond het eerste opstootje van de wedstrijd; Younes en Van Beek gingen op de bon. In de 83e minuut wisselde Ajax voor de tweede keer: Schöne verliet het veld voor Serero. Van der Hoorn kreeg een gele kaart toen hij de tweede bal in het veld hard de tribune inschoot. Terwijl velen al bezig waren met een verleng viel de bal toch nog in het doel van Ajax. Een eigen goal van Veltman in de slotseconden zorgde ervoor dat Feyenoord de wedstrijd won.