Ajax heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet winnend af kunnen sluiten. In de Amsterdam ArenA werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Roda JC. Beide doelpunten werden gemaakt door Kasper Dolberg.

Peter Bosz had zijn elftal op twee plekken gewijzigd ten op zichtte van de uitwedstrijd tegen Sparta. Davinson Sánchez verving de geschorste Veltman en Kasper Dolberg startte in de basis in plaats van Mateo Cassierra. Ook zat de nieuwe aanwinst Bertrand Traoré voor het eerst op de bank.

Na acht minuten was het raak voor de Amsterdammers. Een goede pass van Riedewald belandde bij  Klaassen die de bal voorgaf waarna Kasper Dolberg de bal binnen kopte. De 18-jarige Deen scoorde hierdoor zijn eerste goal in de Eredivisie.

Heel lang kon Ajax niet van die voorsprong genieten. Na zeventien minuten kwam Roda weer op gelijke hoogte. Een slimme steekbal van David Boysen werd door Adil Aussar tot doelpunt gepromoveerd. Het doelpunt neeg naar buitenspel maar dat werd opgeheven door Mitchell Dijks.

Daarna was Ajax weer aan zet, zoals verwacht werd Roda ver op eigen helft terug gedrongen. Ajax liet bij tijd en wijle erg goed voetbal zien maar de afronding ontbrak nog. Het leek er dan ook op dat Ajax met 1-1 de rust in zou gaan. Maar vlak voor rust lag ‘ie er toch in. Een goede voorzet van Sinkgraven werd door Kasper Dolberg behendig in het doel gewerkt. Een echte spitsengoal.

Na rust kwam Amin Younes in het veld voor Daley Sinkgraven. De Duitser werd afgelopen week weer fit verklaard door de medische staf maar mocht nog geen volle wedstrijd spelen. Dit met het oog op de wedstrijd van dinsdag tegen FC Rostov.

Maar na rust zakte het in bij Ajax. Op een enkele kans na werd het vertoonde spel van de eerste helft niet voortgezet waardoor Roda aan aanvallen kon denken. Dit resulteerde in een paar gevaarlijke kansen die niet werden verzilverd. Aan de andere kant was Traoré nog het dichtst bij een doelpunt maar zijn inzet belandde in het zijnet. De nieuwe spits verving kort na rust doelpuntenmaker Kasper Dolberg.

Naar het einde van de wedstrijd liep Ajax nog meer achteruit. Roda besefte dat er kansen lagen om een punt te pakken en drong aan, en met succes. In blessuretijd kopte Tom van Hyfte de gelijkmaker binnen om zo nog een punt te redden voor Roda JC. In de allerlaatste minuut was Cassierra nog dicht bij een goal maar zijn inzet belandde over de goal van Van Leer. Zo eindigde de eerste thuiswedstrijd in een 2-2 gelijkspel.