Ajax heeft donderdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Celta de Vigo. De Amsterdammers gaven twee keer een voorsprong weg.

Ajax nam al vroeg in de wedstrijd het initiatief, al was de eerste kans voor oud-Feyenoorder John Guidetti. Zijn schot ging echter voor het doel langs. Daarna was Ajax de dominante ploeg en opende het de score via Ziyech. De counter startte bij Dolberg, die Ziyech goed aanspeelde en er voor zorgde dat hij één op één kwam te staan met de doelman. Ziyech rondde vervolgens koelbloedig af.

Lang kon Ajax echter niet van de voorsprong genieten, want Fontás maakte al snel de 1-1. Al voor de tiende keer dit seizoen kreeg Ajax een tegengoal uit een dood spelmoment. Daarna waren er kansjes voor beide ploegen, maar spectaculair was het niet.

In de tweede helft begon Celta opnieuw goed, maar het was weer Ajax dat op voorsprong kwam. Younes maakte eindelijk zijn eerste goal van het seizoen en deed dat op zeer fraaie en kenmerkende wijze: de buitenspeler trok naar binnen en haalde verwoestend uit. Weer wist Ajax de voorsprong echter niet vast te houden, een schot van Orellana belandde in de verre hoek.

Er waren toen nog 10 minuten te gaan, maar Ajax wist niet voor de derde keer de leiding te nemen. Het duel eindigde daardoor in 2-2. Ajax gaat nog altijd aan kop in de poule met zeven punten uit drie wedstrijden, Celta de Vigo volgt met vijf punten.