De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond alweer hun vierde zege op rij geboekt. Op De Toekomst werd sc Heerenveen met 2-0 verslagen dankzij goals van Desiree van Lunteren en Marjolijn van den Bighelaar.

In de eerste 10 minuten was Heerenveen gevaarlijk, maar Eli Sarasola greep goed in. Daarna nam Ajax het initiatief. Na krap een halfuur kwam Ajax ook op voorsprong. Ana Romero stuurde Desiree van Lunteren weg met een schitterende steekbal, waarna laatstgenoemde koelbloedig afrondde.

Vlak voor rust werd het ook nog 2-0, toen Van den Bighelaar hard uithaalde. Ook in de tweede helft hield Ajax de controle en kwam het niet meer in gevaar. Daardoor gaan de Ajax Vrouwen na 4 wedstrijden aan de leiding in de Eredivisie, samen met ADO Den Haag.

Scoreverloop: 24. Van Lunteren 1-0, 44. Van den Bighelaar 2-0

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola; Hoogendijk, Koster, Van Dongen, Philtjens; Zeeman, Van Lunteren, Oudemast (68. Hassett); Pieëte (60. Verhoeve), Van den Bighelaar, Romero (75. Kaagman)