Door een gelijkspel in Friesland hebben de Ajax vrouwen concurrent FC Twente weer de kans gegeven om in te lopen in de strijd om het kampioenschap. Ajax kwam niet verder dan 0-0 tegen Heerenveen terwijl FC Twente met 7-1 over ADO Den Haag heen walste.  Na deze speelronde is het verschil tussen Ajax en Twente zes punten, maar speelt Twente nog wel één wedstrijd meer.

Op sportpark Skoatterwâld lukte het de Ajax vrouwen maar niet om de verdediging van Heerenveen uit elkaar te spelen. Pas vlak voor rust werd Ajax gevaarlijk terwijl Heerenveen in de eerste helft al de lat wist te raken. Het vorige duel tussen Ajax en Heerenveen werd door Ajax met 0-4 gewonnen, dus verwachtingen voor de tweede helft waren hoog gespannen. Ook in die helft kreeg Heerenveen namens Tiny Hoekstra, die eerder dit seizoen al eens scoorde tegen Ajax, de grootste kans. Zelf lukte het de Amsterdammers niet meer om gevaarlijk te worden waardoor de beginstand ook de eindstand bleek.

Bij Ajax was Daphne Koster afwezig door een hersenschudding, opgelopen tijdens de bekerwedstrijd tegen PSV die met 5-1 werd gewonnen. Op 13 mei spelen de Ajax vrouwen weer een wedstrijd, thuis tegen Telstar. Dit zal de opmaat zijn voor een razendspannende slotweek waarin Ajax wedstrijden speelt tegen FC Twente en PSV.

Opstelling Ajax: Sarasola; van Lunteren, Zeeman, van Dongen, Hogewoning (70′ Hoogendijk); Oudemast (55′ van der Most), Middag, Kaagman; Pieëte (74′ Versteegt), Bakker, van den Bighelaar.