De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond hun eerste puntverlies geleden in de Eredivisie. Tegen nummer 2 FC Twente werd het 2-2. Anouk Hoogendijk en Marjolijn van den Bighelaar scoorden namens Ajax.

In de openingsfase ging het duel gelijkop, maar Anouk Hoogendijk maakte daar na ruim een kwartier een einde aan. Ze kopte de 0-1 binnen uit een vrije trap van Merel van Dongen. Lineth Beerensteyn had daarna een grote kans op de gelijkmaker, maar Eli Sarasola redde knap. Vlak voor rust scoorde Beerensteyn wel.

FC Twente kwam beter uit de kleedkamer, maar toch was het Ajax dat opnieuw op voorsprong kwam. Uit het niets maakte Van den Bighelaar na krap een uur speeltijd haar zevende competitiegoal van het seizoen. Een paar minuten later lag de 2-2 echter al in het net, wat tevens de eindstand was.