Met de kennis dat PSV zaterdagavond verloor in Almelo en dat Feyenoord om 12.30 uur gelijkspeelde tegen Roda JC, mocht Ajax aantreden tegen Excelsior. Ajax wist deze wedstrijd zonder al te veel inspanning met 0-2 te winnen. Goals van El Ghazi en Milik zorgden ervoor dat Ajax drie punten mee mocht nemen naar Amsterdam. Hiermee wist Ajax de koppositie te verstevigen. De winst betekent dat Ajax vijf punten voorsprong heeft op PSV en drie punten op Feyenoord. Al met al een goede dag voor de ploeg van Frank de Boer.

Ajax, waar Milik weer in de spits speelde en Fischer op linksbuiten startte, begon gedreven aan de wedstrijd. In een aardig tempo probeerde Ajax de Rotterdammers zoek te spelen. Dit resulteerde al snel in de eerste grote kans voor Bazoer. Milik gaf een goede steekbal, maar Bazoer kreeg de bal niet op goal. Excelsior was gewaarschuwd.

Na tweeëntwintig minuten, waarin Ajax via Milik en Fischer nog twee goede mogelijkheden kreeg, was Excelsior voor het eerst gevaarlijk met een goede counter. Van Mieghem werd op snelheid weggestuurd, maar Riedewald wist de voorzet eruit te halen. Ajax nam wat gas terug. Het tempo werd lager en Ajax was al een tijdje niet in het strafschopgebied van Excelsior geweest. In de 31e minuut werd Klaassen diep gestuurd door El Ghazi. De aanvoerder van Ajax probeerde Gudelj zo snel mogelijk te bereiken, maar dit lukte net niet. Klaassen leek niet te beseffen dat hij veel meer tijd had. Drie minuten later was het de beurt aan El Ghazi zelf. Na goed doorkoppen van Milik, omspeelde El Ghazi drie verdedigers van Excelsior en wist hij de bal beheerst langs Kurto te werken: 0-1.

Drie minuten voor rust wist Ajax de voorsprong te verdubbelen via Milik. De spits kreeg alle ruimte op de rand van het strafschopgebied en haalde met rechts hard uit. Kurto zat er nog aan, maar kon niet voorkomen dat Milik zijn derde van het seizoen maakte: 0-2. Dat Ajax vlak voor de rust nog eens scoorde, zorgde ervoor dat iedereen hoopte op een mooie tweede helft.

Na de rust werd het alsmaar slordiger aan Ajax-kant. Steeds vaker kwamen passes niet aan. Dit zorgde ervoor dat Excelsior steeds meer ging aandringen, maar echt gevaarlijk werden zij haast niet. De Rotterdammers waren duidelijk niet bij machten om het Ajax echt moeilijk te maken. Duidelijk werd in ieder geval dat Frank de Boer graag wilde dat zijn ploeg nog een paar doelpunten zou gaan maken. Druk coachend stond de trainer langs de lijn, maar zijn aanwijzingen leken niet te helpen.

Na 72 minuten moest Fischer plaatsmaken voor Schöne. Fischer was duidelijk niet blij met de wissel. Schöne had op zijn beurt misschien juist gehoopt op een plek in de basis. De ervaren Deen wist tijdens zijn invalbeurt weinig indruk achter te laten, maar heeft hier ook weinig kansen voor gehad.

In de laatste tien minuten kwamen er nog twee goede mogelijkheden voor Ajax, maar zowel Milik als Klaassen wist er geen 0-3 van te maken. Singraven mocht in de 82e minuut nog invallen voor El Ghazi. Ajax mag zich nu klaar gaan maken voor de bekerwedstrijd tegen De Graafschap, deze woensdag. Ajax nieuws Ajax1.nl