Ajax heeft zaterdagavond een moeizame zege geboekt op SC Cambuur. Aanvoerder Klaassen scoorde echter en bezorgde Ajax daarmee de overwinning.

De eerste helft was Ajax bijzonder matig. De Amsterdammers probeerden wel kansen te creëren, maar het was allemaal te doorzichtig. Daarnaast zaten niet alle Ajacieden even goed in de wedstrijd, zo verspeelde Lasse Schöne meerdere malen op knullige wijze de bal. Het gebrek aan scherpte bij Ajax zorgde ervoor dat Marvin Peersman veel tijd en ruimte kreeg om de bal voor te geven, maar het liep voor Ajax allemaal goed af.

Daarnaast raakte Ajax ook Mike van der Hoorn nog kwijt. De verdediging kwam stevig in botsing met doelman Leonard Nienhuis. Hij had een wond aan het hoofd, maar dat was niet de reden dat hij zich uiteindelijk moest laten vervangen. Hij bleek een kneuzing in het linkerbovenbeen te hebben opgelopen, maar maakte nog bijna heel de eerste helft vol, voordat Ricardo van Rhijn hem verving.

Tien minuten na rust besloot Frank de Boer dat het tijd was om in te grijpen. Hij bracht Anwar El Ghazi voor de matig spelende Schöne. Die wissel wierp al gauw zijn vruchten af, want El Ghazi was de aangever bij de 0-1. Vanaf rechts legde de aanvaller de bal op het hoofd van Davy Klaassen, die zich goed losmaakte van zijn tegenstander en de bal binnen kopte. Even later belandde een schot van Younes op de binnenkant van de paal. Arek Milik kreeg de rebound voor zijn rechter, maar wist het niet af te maken. Ook El Ghazi had de kans om Ajax op 0-2 te zetten, maar schoot van dichtbij naast.

Ajax kreeg in de slotfase talloze kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar slaagde daar niet in, waardoor het toch spannend bleef. Cambuur wist de gelijkmaker echter niet meer te forceren en het duel eindigde dus in 0-1. De koppositie blijft dus behouden voor Ajax, dat rustig mag afwachten wat PSV doet tegen Willem II.