Ajax v ADO den Haag
Ajax – ADO Den Haag

Ajax heeft de wedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-0 gewonnen. Lange tijd leek Ajax af te stevenen op puntverlies maar door een eigen goal van Houtkoop werd dit voorkomen. Door de winst op ADO loopt Ajax drie punten in op PSV, dat eerder deze dag verloor van Feyenoord met 2-1.

De Amsterdammers begonnen met een verrassende opstelling. Vaste krachten Boilesen, Sinkgraven, Bazoer en Milik kregen rust en voor hen in de plaats speelden Viergever, Serero, Andersen en de herstelde Sigthórsson.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat ADO afwachtend zou gaan spelen. Als snel volgde er een aantal mogelijkheden voor Sigthórsson en ook de andere voorhoedespelers Kishna en Schöne hadden de kans om Ajax op voorsprong te zetten. Later volgden ook mogelijkheden voor Andersen en Moisander. Pas in de 30minuut schoot ADO voor het eerst op doel. Hoewel Ajax veel balbezit had speelde het inspiratieloos en zat er weinig tempo in het spel.

In de tweede helft bleef de geblesseerde Viergever in de kleedkamer achter en kwam Riedewald in het veld. Tien minuten later verliet ook Kishna geblesseerd het veld voor El Ghazi. Desondanks was het spelbeeld hetzelfde: Ajax had balbezit en ADO wachtte af. Dreigend was Ajax echter niet. Ook het publiek was niet tevreden over het spel van de thuisploeg en kwam in de 60e minuut met een fluitconcert. Later volgde weer de welbekende liedjes. Met Milik in de ploeg voor Andersen was het ADO-verdediger Houtkoop die zorgde voor de 1-0 van Ajax. Schöne mocht in de 80e minuut aanleggen voor een vrije trap en die kwam via Houtkoop in het ADO-doel terecht. ADO wilde de achterstand graag ombuigen en ging alles of niets spelen. Daardoor kwam er voor Ajax veel ruimte achterin te liggen maar El Ghazi kon daar niet van profiteren. Daardoor bleef het bij een 1-0 winst voor Ajax. Ajax nieuws Ajax1.nl