Het Nederlands elftal heeft de eerste EK-kwalificatiewedstrijd met een nederlaag afgesloten. In Tsjechië Nederlands elftal uitsupporters knvb uitgeschakeld voorwaardelijke boetewerd met 2-1 verloren van de gastheren. Joël Veltman en Jasper Cillessen kwamen in actie voor Oranje, terwijl Davy Klaassen 90 minuten op de bank bleef. Guus Hiddink besloot in een 5-3-2-formatie te starten, maar veranderde na 39 minuten terug naar de Hollandse school (4-3-3). Dat betekende voor Veltman dat hij eruit moest voor aanvaller Luciano Narsingh.

Heel voorzichtig begon Nederland aan de wedstrijd. Er werd matig gevoetbald, terwijl Tsjechië ook niet echt van zich liet spreken. Toch waren de Tsjechen een stapje beter en lieten dat na 22 minuten zien. Toen was het namelijk Borek Dockal die het Tsjechische elftal op een heerlijke manier op voorsprong bracht: 1-0. Tien minuten na de thee was het Stefan de Vrij die na een mooie assist van ex-Ajacied Daley Blind het Nederlands elftal op gelijke hoogte bracht. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Daryl Janmaat een fatale fout. De rechtsback van Newcastle United wilde terug koppen naar keeper Cillessen, maar kopte de bal op de paal. Vaclav Pilar was attent en scoorde de 2-1. Ajax nieuws Ajax1.nl