Hoe vergaat het Wesley Sneijder in Turkije? Heeft Zlatan Ibrahimovic nog een legendarisch doelpunt gemaakt? En hoe gaat het bij de Spurs van Eriksen, Alderweireld en Vertonghen? In deze rubriek op Ajax1.nl kijken we wekelijks naar de prestaties van een aantal ex-Ajacieden in het buitenland. In deze beslissende weken in de verschillende competities proberen we meer verslag uit te brengen van de verrichtingen van de ex-Ajacieden. In deze editie is er speciale aandacht voor Zlatan Ibrahimovic, Daley Blind en Frank de Boer.

Manchester United – Manchester City 1-2

Voor Daley Blind en Zlatan Ibrahimovic stond de Manchester derby tussen Manchester United en Manchester City op het programma. Alle blikken waren gericht op Old Trafford waar de rivalen Pep Guardiola en José Mourinho elkaar zouden treffen. De ploeg van Guardiola startten sterk en tikten de Mancunians bij vlagen helemaal dol. Al snel resulteerde dit in een mooie openingstreffer van Kevin de Bruyne. De Belg ontsnapte aan de aandacht van Daley Blind en zette de bezoekers op een terechte 0-1 voorsprong.

In de 36e minuut kwam City op een 0-2 voorsprong door jongeling Iheanacho. Wederom zag Blind er niet goed uit bij de tegentreffer en het leek een lastige middag te worden voor United. Vlak voor rust etaleerde Zlatan Ibrahimovic zijn klasse door goed op te letten bij een afvallende bal. De aansluitingstreffer zorgde voor enige opluchting, maar in de tweede helft kon United niet doordrukken. Na het verlies staat United op een derde plek met negen punten uit drie wedstrijden.

Pescara – Internazionale 2-1

Na een nederlaag tegen Chievo Verona en een gelijkspel tegen Palermo beloofde de wedstrijd tegen Pescara een belangrijke graadmeter te worden voor Frank de Boer. De kersverse trainer van Inter moest winnen om te zorgen dat de druk niet verder opliep en begon als betere partij aan de wedstrijd.

Met twee goede kansen voor Mauro Icardi leek het wachten op het doelpunt van Inter, maar Pescara scoorde als eerste. In de 63e minuut opende Bahebeck de score en dit voerde de druk flink op voor de ploeg van De Boer. Met een driedubbele wissel probeerde Frank de Boer de macht te grijpen en gelukkig lukte dit. Icardi kopte de Milanezen op gelijke hoogte en Inter leek hiermee een gelijkspel uit het vuur te slepen. In de eerste minuut van de blessuretijd was het Icardi die De Boer de overwinning bezorgde. Met een goed schot in de korte hoek bepaalde de spits de eindstand op 1-2. Dankzij de welkome overwinning staat Inter na drie wedstrijden op vier punten. Aanstaande donderdag staat het treffen in de Europa League met Hapoel Beer Sheva op het programma.