Ajax heeft de wedstrijd tegen Celtic met 1-2 gewonnen. McGregor en Arek Milik zorgde in de eerste helft voor de twee doelpunten. Vaclav Cerny maakte een paar minuten voor tijd voor het beslissende doelpunt.

Ondanks het feit dat Celtic Park niet helemaal gevuld was, heerste er een Europa Cup waardige sfeer. De kleine 2500 Ajax-supporters droegen hier zeker aan mee en lieten zich vanaf het begin horen. Het waren echter de Celtic-supporters die als eerste een goede reden hadden om feest te vieren. Na een kleine drie minuten was het al raak. McGregor was slim weggelopen en ontving de bal rond 40 meter voor het Ajax goal. Omdat Mike van der Hoorn hem vervolgens te veel ruimte gaf, kon de Schotse middenvelder vanaf 20 meter de bal achter Jasper Cillessen schieten. Ajax had in de elfde minuut eigenlijk op gelijke hoogte moeten komen, maar een goal van Viktor Fischer werd na een mooie aanval onterecht afgekeurd wegens buitenspel. In de 22e minuut was het dan wel raak. Met wat fortuin belandde de bal bij Fischer, op zijn eerste inzet had de Celtic-goalie Gordon nog een antwoord. De rebound die volgde, kopte de Deen op Arkadiusz Milik die met een halve omhaal en gevaar voor eigen leven de bal in het Schotse goal werkte. Ajax was de resterende minuten van de eerste helft de betere en was via Younes nog twee keer gevaarlijk, maar kon niet tot scoren komen.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Celtic beet duidelijk meer van zich af en Ajax kwam het eerste gedeelte amper aan voetbal toe. In de 66e minuut waren de Schotten dichtbij de 2-1, een schot van McGregor kwam op de lat terecht. Acht minuten later was Celtic wederom dicht bij een voorsprong. Griffiths liep weg uit de rug van Van der Hoorn. Cillessen was op tijd uit zijn goal en maakte de mogelijkheid onschadelijk. Ajax mocht dus van geluk spreken dat het niet op achterstand stond. Aangezien de Amsterdammers het vooral moesten hebben van de lange bal bracht Frank de Boer Sanogo als extra spits. Daarnaast waren Donny van Beek en Vaclav Cerny in de ploeg gekomen voor Lasse Schöne en Viktor Fischer. Vijf minuten voor tijd raakte Younes nog de paal, maar even later was het de ingevallen Cerny die tegen de verhouding in wel raak schoot. Vanuit de omschakeling stoomde Cerny op. De jonge Tsjech legde de bal niet breed op de klaarstaande Milik, maar schoot koelbloedig raak in de korte hoek. In de absolute slotfase had Ajax nog een derde goal moeten scoren, maar grote kansen waren niet besteed aan Sanogo.

Door de overwinning is Ajax nog in de race voor een plek in de volgende ronde. Aangezien Fenerbache ook won bij Molde zijn de Amsterdammers afhankelijk van puntverlies van de Turkse topclub.

Nu rest de vraag: wie was jullie man of the match? Stemmen kan hieronder: