Een 0-5 voorsprong bij NEC, waarna de Nijmegenaren de 1-5 maken: de woedeuitbarsting van Frank de Boer op dat moment zal door menig Ajacied nog niet vergeten zijn, ondanks dat het alweer een paar jaar geleden is. Gisteren kende de trainer een vergelijkbare woedeuitbarsting.

Thulani Serero viel in in de wedstrijd tegen PEC Zwolle en scoorde een paar minuten voor het einde van de wedstrijd de bevrijdende 0-2. Het doelpunt werd enthousiast gevierd, het hele elftal sprintte naar de reservebank om het feestje samen met de wisselspelers te vieren. Terwijl iedereen feestvierde, maakte Frank de Boer zich kwaad: “Ze stonden op eigen helft”, verklaarde de trainer in gesprek met de Telegraaf. “Als de scheidsrechter had gewild, kon hij volgens mij gewoon af laten trappen. En zo’n cadeautje weggeven leek me niks.” Kevin Blom besloot echter te wachten tot alle Ajacieden hun positie weer in hadden genomen, waardoor er niets aan de hand was.