FC Eindhoven heeft de goede reeks van Jong Ajax weten te beëindigen, door de Amsterdammers met 2-1  te verslaan. Jong Ajax had hiervoor vier opeenvolgende wedstrijden gewonnen en stond bovenaan in het periodeklassement. NAC Breda heeft door de nederlaag van Jong Ajax de koppositie overgenomen.

In het Jan Lammers stadion was het al in de zevende minuut raak. Jinty Caenepeel dribbelde het strafschopgebied in, werd aangetikt door Django Warmerdam en de bal ging op de stip. Anthony van den Hurk mocht aanleggen en schoot de bal achter André Onana. In de negentiende minuut stond de 2-0 al op het bord. Wimilio Vink (zoon van Gery Vink) stuurde Caenepeel diep, die de bal achter Onana schoot. Vlak voor rust klopte Jong Ajax nog op de deur. Na goed combinatiespel van de Ajacieden kwam Robert Muric vrij voor de keeper, maar Ruud Swinkels redde. Muric was  in de 41e minuut wel trefzeker. De Kroaat had de tijd en ruimte om aan te nemen in het strafschop en kon beheerst binnen schieten.

In de tweede helft gaf de Eindhovense ploeg het elftal van Jaap Stam de ruimte om te voetballen. Zo kon Vaclav Cerny meerdere malen gevaarlijk worden. Zo dribbelde hij in de 70e minuut het strafschopgebied in en schoot op de buitenkant van de paal. In de 80e minuut kwam Richairo Zivkovic in het veld, hij verving Sam Hendriks en maakte daarmee zijn rentree in het Ajax-shirt. Ook hij kon een nederlaag niet voorkomen.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, N’Toko, Van den Buijs, Massop; Vink (66. Statie), Vandeputte, Swinnen; Caenepeel, Van den Hurk (78. Boere), Kastaneer (56. Van Hout)

Jong Ajax: Onana; Owusu, Van Bruggen, Warmerdam (63. Lartey Sanniez), Dankerlui; Clement, De Jong, Nouri; Muric (75. El Mahdioui), Hendriks (80. Zivkovic), Cerny