Jong Ajax heeft de Jupiler Leaguewedstrijd tegen Fortuna Sittard met 3-0 gewonnen. Op De Toekomst nam Sam Hendriks alle treffers voor zijn rekening.

Al na een kwartier was het raak voor de Amsterdammers. De scheidsrechter zag hands en gaf een penalty die door Hendriks prima werd binnengeschoten. Bijna was daar ook al de 2-0 maar doelman Ferhat Kaya won het luchtduel van Danny Bakker. Jong Ajax had de touwtjes in handen en kreeg veel kansen. Hendriks (schot voorlangs), Dankerlui (schot net over, schot op paal), Leeroy Owusu (paal) en nogmaals Hendriks (helemaal vrij) slaagden er niet in om de score te verdubbelen.

In de tweede helft was het vrijwel meteen raak voor Jong Ajax. Pelle Clement vond Hendriks met een lobje en hij maakte zijn tweede van de avond. Er volgden kansen voor Clement en Owusu maar beiden wisten niet te scoren. Een kwartier voor tijd was het wel raak. Hendriks omspeelde de keeper en rondde de aanval keurig af. Zijn derde goal van de avond was een feit en daarmee ook de eindstand.

Trainer Andries Ulderink was na afloop best tevreden over zijn ploeg. “Met name tot de 55e minuut heb ik behoorlijk goed voetbal gezien. Alleen jammer dat we dat geen negentig minuten konden volhouden, en ook zonde dat we niet meer gescoord hebben.”

Opstelling Jong Ajax: Ajax nieuws Ajax1.nl

Groothuizen; Owusu, Lartey Sanniez, Van Bruggen, Dankerlui, Bakker, El Mahdioui, Warmerdam, Muric (84. Vissie), Hendriks, Clement (81. Meleg).