Ajax C1 heeft zaterdag met 4-1 gewonnen van SC Heerenveen C1. De Amsterdamse talenten waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar keken bij rust onverdiend tegen een gelijke stand aan.

De thuisploeg kwam na ruim tien minuten spelen op voorsprong. Naci Unuvar zorgde tegen het einde van de eerste helft voor de gelijkmaker. Na rust kwam de C1 los en zorgden Sontje Hansen en Max de Waal (2x) voor een 4-1 eindstand. Tussen de doelpunten door werd er nog een goal van Unuvar afgekeurd.

Opstelling Ajax C1:
Dieker; Hoever (’35. De Vries), Kasanwirjo, Aksit, Scholten; Beelen (’35. Bonnah), Unuvar (’45. De Waal), Taylor; Allouch, Hansen, El Kadiri.

Fotoverslag SC Heerenveen C1 – Ajax C1 (Harald Taylor):

Souleyman AllouchSontje HansenEmre AlsitNeraysho KasanwirjoSouleyman AllouchNaci Unuvar

Ajax B1

Ajax B1 heeft zaterdag moeizaam gewonnen van NEC B1. De Amsterdammers wisten in Nijmegen met 1-2 te winnen. De B1 moest een helft met tien man spelen na een rode kaart van Daishawn Redan.

Al vroeg in de wedstrijd keken de bezoekers tegen een 0-2 voorsprong aan. Ricardo Farcas en Richonell Margaret scoorden voor de B1. Na een rode kaart voor Redan, kwam NEC terug in de wedstrijd. In de tweede helft hielden de Amsterdammers stand en trokken zo de 1-2 over de streep.

’11. 0-1 Ricardo Farcas
’29. 0-2 Richonell Margaret
’39. 1-2 NEC B1