Jong Ajax heeft gisteravond met 1-2 verloren van Jong PSV. De Amsterdammers gaven in de slotfase een 1-0-voorsprong uit handen. Frenkie de Jong was vlak na rust trefzeker voor de ploeg van trainers Andries Ulderink en Jaap Stam.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, maar het waren vooral de beloften van PSV die grote kansen kregen. André Onana bracht knap redding op pogingen van Laursen en Alberto. Aan de andere kant was Richairo Zivkovic dicht bij een doelpunt. Zijn poging werd echter net naast getikt door PSV-doelman Koopmans.

Jong Ajax begon vervolgens uitstekend aan de tweede helft. Abdelhak Nouri vond met een fraaie steekpass Frenkie de Jong, die vervolgens de 1-0 maakte. In de slotfase gaf Ajax de voorsprong uit handen. Na een overtreding van Damian van Bruggen, kreeg PSV een strafschop. Onana bracht op de inzet vanaf elf meter in eerste instantie redding. Op de rebound had de Kameroense doelman echter geen antwoord: 1-1. Nog geen vijf minuten later keek Ajax tegen een achterstand aan. Koch kopte raak uit een voorzet, 1-2. Het lukte de Amsterdammers vervolgens niet meer om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Wedstrijdverloop Jong Ajax – Jong PSV 1-2 (0-0):
’49. 1-0 De Jong
’79. 1-1 De Wijs (Jong PSV)
’82. 1-2 Koch (Jong PSV)