Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen MVV in de Jupiler League niet winnend af kunnen sluiten. De Jong Ajax El Azzouzi Openbare training Ajax A1 De Toekomst AjaciedAjacieden bleven vrijdag in Maastricht steken op een gelijkspel: 2-2. Damian van Bruggen en Kenny Tete scoorden. Queensy Menig miste een penalty.

Een opvallende naam bij Jong Ajax in de basis was keeper Indy Groothuizen. De A-junior verving Norbert Alblas, die de rest van het seizoen buitenspel staat met een zware blessure.

Van Bruggen hielp zijn ploeg al na zes minuten aan een voorsprong. De verdediger reageerde alert vanuit de rebound, nadat de bal na een vrije trap van Sam Hendriks voor zijn voeten rolde. Volgens trainer Andries Ulderink was Jong Ajax in het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij. ‘Daarna raakten we het initiatief kwijt. Wij leden toen steeds meer balverlies, terwijl MVV opportunistischer ging spelen.’

Net voor tijd maakte MVV gelijk. Ulderink: ‘Kenny kon er niks aan doen dat de bal via hem in het doel belandde. Het ging heel ongelukkig.’ Nadat middenvelder Django Warmerdam in de zestien was neergehaald, kreeg Queensy Menig kort voor rust de mogelijkheid om Jong Ajax opnieuw op voorsprong te zetten. Hij kwam echter alleen tot een slap schot. ‘Slecht ingeschoten’, volgens Ulderink.

Na een klein uur voetballen bezorgde Brouwers MVV een voorsprong: 2-1. Ulderink: ‘We kwamen niet goed uit de kleedkamer en speelden matig. In de slotfase hadden we nog wel wat lucht over en waren we dreigend. Dit was een lastig duel, maar we kunnen niet ontevreden zijn over de ontwikkeling van een aantal spelers.’

Zo’n twintig minuten voor tijd kwam Jong Ajax uiteindelijk toch op gelijke hoogte met MVV. Een schot van Tete zorgde voor de 2-2 eindstand. ‘Al met al is het gelijkspel een terechte uitslag,’ aldus Ulderink na afloop.

Scoreverloop: 6. Van Bruggen 0-1, 43. Braken 1-1, 59. Brouwers 2-1, 72. Tete 2-2.