Jong Ajax heeft vrijdagavond een eenvoudige zege op FC Oss geboekt. In Noord-Brabant werd het 0-3 voor de Amsterdammers. Abdelhak Nouri, Mateo Cassierra en Kenny Tete scoorden voor het team van Marcel Keizer.

Bij Jong Ajax startten Kenny Tete, Mateo Cassierra, Justin Kluivert, Abdelhak Nouri, Vaclav Cerny en Donny van de Beek in de basis. Nouri scoorde na elf minuten spelen voor het openingsdoelpunt met een subtiel stiftje over de uitkomende doelman heen. Het was Cerny die de middenvelder met een mooi passje een-op-een met doelman Deckers zette. De beloften hielden balbezit en Oss werd nauwelijks gevaarlijk. Via een wat gelukkig lopende aanval scoorde Mateo Cassierra de 0-2.

Met het oog op de A-selectie wisselde Keizer in de rust Donny van de Beek voor Frenkie de Jong. In de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg. Na een uur spelen legde Nouri de bal schitterend over de verdediging heen op de mee opgekomen Kenny Tete. De rechtsback rondde de aanval heel koeltjes af en zette Jong Ajax op een 0-3 voorsprong.

Wedstrijdverloop FC Oss-Jong Ajax 0-3 (0-2):
‘11. 0-1 Nouri
‘30. 0-2 Cassierra