Durf jij nog te wedden op een terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax? De laatste weken waren er dan ook heel wat geruchten over een mogelijke terugkeer als spits. The Hunter liet in een interview met Voetbal International echter weten dat een terugkeer naar Amsterdam erg klein is. Maar niets verhindert ons om even terug te kijken de campagne van Huntelaar bij Ajax.

The Hunter speelde van 2006 tot 2008 bij Ajax. In die periode kwam hij uit in 136 wedstrijden, waarin hij 105 keer het net wist te vinden.

FC Utrecht – Ajax (2007)

Ajax speelde aanvankelijk geen al te beste wedstrijd tegen Utrecht. Toch was de ploeg de hele wedstrijd dominant. Het enige wat ontbrak was een doelpunt. Een kwartier voor het einde kwam die dan eindelijk toch. Luque gaf de bal mooi door aan Huntelaar, die hem met klasse binnen trapte. Het was het enige doelpunt van de match, maar een verdiende overwinning voor Ajax.

Sparta – Ajax (2007)

De wedstrijd tussen Sparta en Ajax op 7 oktober 2007 eindigde in een 2 – 2 gelijkspel. Een mooie diepe voorzet van Suarez werd mooi binnen getrapt door Huntelaar. Siem de Jong zou in de laatste minuut nog de gelijke stand maken.

Ajax – Willem II (2006)

Ajax denderde in spectaculaire stijl voorbij Willem II. De wedstrijd werd gewonnen met een spectaculaire 6 – 0. Huntelaar maakte op spectaculaire wijze het vierde doelpunt. Aanvankelijk kon de doelman een diepe bal onderscheppen. Maar nadat hij de bal probeerde weg te koppen, trapte de aanvaller de bal met een bicycle kick alsnog binnen.

Cruciale goal in blessuretijd (Ajax – Roda JC, 2006)

Nog een memorabele wedstrijd waarin Huntelaar een belangrijke rol speelde. Aanvankelijk stonden de Amsterdammers op achterstand, maar in de blessuretijd scoorde Klaas Jan het gelijkspel, weer met een knappe bicycle kick. Uiteindelijk zou de ploeg de wedstrijd met een 4 – 1 stand winnen, waarbij Huntelaar een tweede maal scoorde in de 109e minuut.

Heracles Almelo – Ajax (2007)

Jawel hoor, je raadt het al. Op nummer één staat nog een overhead kick. Deze keer tegen Heracles Almelo. In de uitwedstrijd op 15 september ging Ajax met een 0 – 1 aan de haal. Dat allemaal dankzij een wederom geniaal schot van de aanvaller uit Gelderland.

Ik durf te wedden dat je nog niet genoeg hebt van de goals van The Hunter. Geniet dan zeker van het volgende filmpje.