© Proshots

Ajax O19 heeft zaterdag met 6-0 gewonnen van KRC Genk. In de oefenwedstrijd, die werd gespeeld op Sportpark de Toekomst, was de 15-jarige Daishawn Redan de man of the match. De spits scoorde een hattrick.

Al vroeg in de wedstrijd kwam het team van Aron Winter op voorsprong. Redan kopte een voorzet van Navajo Bakboord goed binnen. Via Dani de Wit (kopbal), Daishawn Redan (stift) en Darren Sidoel (vrije trap) stond het na ruim twintig minuten spelen al 4-0. Na dertig minuten spelen schoot Redan zijn derde doelpunt van de middag tegen de touwen. De spits, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Manchester United, is pas 15 jaar en betaalde het vertrouwen van Ajax dus meer dan terug.

Na rust bepaalde invaller Mees de Wit op aangeven van Ché Nunnely de eindstand op 6-0. Sebastian Pasquali speelde door een blessure nog niet mee.

Opstelling Ajax O19:
De Lange; Bakboord (Blöte), Doekhi, Sidoel (Bakker), Kemper (Struijk); Lang (Matusiwa), Boultam (Flemming), D. de Wit; Nunnely, Redan (Benninga), López (M. de Wit).

Ajax O17

Ajax O17 oefende zaterdag ook tegen het Belgische KRC Genk. De Amsterdammers zegevierden met 3-1. Liam van Gelderen, Giovanni de la Vega en Jurgen Ekkelenkamp waren trefzeker. Ajax aanwinst Schön Szcabolcs speelde veertig minuten mee.