Lasse Schöne was zondagmiddag met een doelpunt belangrijk voor Ajax. De 29-jarige aanvaller was na afloop van de 1-2-zege op FC Groningen tevreden met het resultaat. “Het was zeker een zwaar bevochten overwinning. Vooral ons spel in de eerste helft was niet best. We waren niet fel genoeg en verloren daardoor veel duels. We kwamen niet echt in ons spel terecht. Deels kwam dat natuurlijk ook door de tegenstander, maar ook zeker aan onszelf”, vertelt de maker van het tweede Ajax-doelpunt aan AT5.

De Deen vond dat Ajax slap speelde. “Als je het vergelijkt met vorige week, dan was dit een heel ander Ajax. Dat is jammer, maar gelukkig hebben we onze rug kunnen rechten in de tweede helft. We gingen erop en dan zie je dat ze het moeilijk hebben. Zij speelden telkens de verkeerde bal waardoor wij die weer konden onderscheppen. Daardoor kwamen we er een paar keer gevaarlijk uit. We maken uiteindelijk twee goede goals en misschien hadden we er nog wel eentje moeten maken. In de eindfase speelden we het een paar keer niet goed uit, maar uiteindelijk is het wel een goede overwinning. We speelden op een zwaar veld en dan is het lekker dat je de drie punten mee kan nemen naar Amsterdam.”

Als Ajax een strafschop krijgt dit seizoen, is dat nog niet altijd garantie voor succes. Zo mistte Nemanja Gudelj vorige week nog een strafschop in de Klassieker. Schöne schoot Ajax vandaag vanaf de stip op een 0-2 voorsprong. De aanvaller loopt daardoor nog altijd één op één: van de elf strafschoppen die hij mocht nemen in zijn carrière, schoot hij er elf raak (voor NEC en Ajax). “Ik stond vandaag eerste op de lijst. Die afspraak was duidelijk en van te voren al gemaakt. Tuurlijk kan je hem ook missen, maar je doet je best en gelukkig schoot ik de bal er vandaag gewoon weer in.” Of Schöne nu de eerste keuze blijft op het lijstje? “Dat lijkt me duidelijk”, grapt de Deen. “In ieder geval voorlopig wel, hoop ik.”