Na de overwinning op PEC Zwolle (3-0) staat Ajax weer twee punten voor op PSV, met nog vijf wedstrijden te gaan. Verder dan Cambuur, de tegenstander van aankomende zaterdag, kijkt Lasse Schöne echter nog niet. De Deen wil de voorsprong op de Eindhovenaren behouden of zelfs uitbreiden, maar vindt het vooral prettig dat Ajax nu alles in eigen hand heeft. “We hebben nog een paar belangrijke wedstrijden te gaan. Als we vijf keer winnen, hebben we het goed gedaan. We spelen zaterdag een uitwedstrijd tegen Cambuur, verder dan dat kijk ik nog niet. Of het prettig is dat PSV in de buurt staat? Ik sta liever vier punten los, maar snap wat je bedoelt. Er staat nog steeds genoeg druk op, we kunnen ons geen foutje veroorloven. Ja, we mogen een keertje gelijkspelen, maar dat wil je niet. Het is wel lekker om alles in eigen hand te hebben, we hebben onszelf een goede dienst bewezen in Eindhoven en lopen nu weer een doelpuntje weg. Het ziet er allemaal goed uit, maar ik kijk nog niet te ver vooruit”, laat Schöne aan Ajax Life weten.

Afgelopen zondag stond vooral in het teken van het eerbetoon aan Johan Cruijff. De spelers probeerden zich desondanks ‘gewoon’ op de wedstrijd te focussen. “We hebben geprobeerd om onze focus op de wedstrijd te houden. Anders doe je jezelf tekort, dat hebben we goed gedaan. Als je snel scoort, dan wordt het zo’n wedstrijd… Je weet dat het goed valt. Het liep met Oranje nog fout af. Het is mooi dat wij dit konden geven. In de veertiende minuut ging iedereen op de tribunes staan en klapte een volle minuut lang. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een serieuze wedstrijd werd stilgelegd. Fantastisch, wat een mooi eerbetoon.”