© Proshots

Ajax O19 heeft zaterdag de mini-Klassieker gewonnen. In Rotterdam werd het 3-1 voor het team van Aron Winter. Noa Lang en Kaj Sierhuis (2) scoorden de Amsterdamse treffers.

Met de uitschakeling in de UEFA Youth League vers in het achterhoofd reisden de Amsterdamse talenten af naar Rotterdam voor de ‘mini’-Klassieker. Ajax begon goed aan het duel en kreeg via Kaj Sierhuis en Dani de Wit de eerste kansen van de wedstrijd. De eerste echte kans voor de thuisploeg was gelijk raak. Nigel Robertha gleed een hoekschop achter doelman Jeffrey de Lange. Een paar minuten laten was het alweer gelijk. Noa Lang, die ook afgelopen woensdag nog wist te scoren, zorgde al snel voor de gelijkmaker. Op het moment dat het team van Aron Winter begon beter in de wedstrijd kwam kreeg Malacia op slag van rust een rode kaart.

Na rust leidde het overwicht van Ajax pas in de laatste tien minuten  tot doelpunten. Kaj Sierhuis schoot vijf minuten voor tijd de 2-1 tegen de touwen. Twee minuten later kreeg Ajax een penalty en moest Feyenoord verder met negen man. Sierhuis benutte vervolgens de strafschop.

Door de zege heeft Ajax O19 deze week nog goed kunnen afsluiten. Door de zege loopt het drie punten in op concurrent PSV O19. Matchwinner Sierhuis is tevreden over de 1-3-zege, zo liet hij via het Twitterkanaal van Ajax weten: “Supporters, we hebben ons gerevancheerd met een 3-1 overwinning op Feyenoord. Heerlijk om hier te winnen! Wat lekker, nu zo doorgaan!”

Wedstrijdverloop Feyenoord O19-Ajax O19 1-3 (1-1):
’19. 1-0 Robertha