Vrijdagavond stond voor Jong Ajax de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. De ploeg van trainer Marcel Keizer begon aan de wedstrijd als koploper en had zodoende veel vertrouwen in een goede afloop. Jong Ajax startte met het veelbelovende middenveld Frenkie de Jong, Abdelhak Nouri en Donny van de Beek.

Jong Ajax kende een moeilijke start in Waalwijk. Al na tien minuten liepen de beloften tegen een tegendoelpunt op door een doelpunt van Kenny Anderson. De aanvaller van RKC draaide simpel weg bij Matthijs de Ligt en schoot de bal buiten het bereik van doelman Alblas.

Na de snelle achterstand begon RKC telkens vroeg druk te zetten op de verdediging van Jong Ajax en dit zorgde voor veel onrust achterin. Ballen werden onnodig over de zijlijn geschoten en het resulteerde in een aantal kansen voor RKC. In de twintigste minuut verdubbelde RKC de voorsprong door een doelpunt van oud-Feyenoorder Serginho Greene. De routinier lette het best op van alle spelers in het strafschopgebied van Ajax en werkte de bal hard in het Ajax-doel.

Na het tweede tegendoelpunt werd Jong Ajax iets scherper en werden er meer kansen gecreëerd. Met name Nouri was zeer bedrijvig en strooide met mooie passes. Vlak voor rust kreeg Vaclav Cerny een gigantische kans, maar de Tsjech wist zijn voet niet tegen de bal te krijgen. Dit zorgde ervoor dat Jong Ajax met een 2-0 achterstand de rust in ging.

In de rust greep Marcel Keizer in door Savastano en Bay te brengen voor Dekker en Cerny. Na rust kreeg Ajax meer grip op de wedstrijd en dit resulteerde in de 53e minuut in de aansluitingstreffer. Donny van de Beek schoof de bal beheerst in het doel, nadat Nouri met een schitterende actie de bal bij Clement kreeg. Een kleine vier minuten na de 2-1 was het alweer gelijk. Nouri gaf een mooie steekpass op Bay die vervolgens werd neergehaald door de doelman van RKC. Nouri bleef uiterst rustig vanaf 11 meter en zette zijn ploeg op gelijke hoogte.

Na 71 minuten kwam RKC toch weer op voorsprong door een van richting veranderd schot van Anderson. Ajax moest hierdoor weer flink gaan aanvallen. Het eerste gevaar kwam van Markus Bay na een goed schot vanaf de rand van de zestien. Williams redde, maar RKC was gewaarschuwd. Een paar kleine kansjes voor Van de Beek en Nouri volgden, maar echt gevaarlijk werd Ajax niet. De grootste kans was voor Mazraoui. De invaller kreeg een mooie pass die over de defensie viel, maar kreeg zijn voet net niet tegen de bal. Jong Ajax was niet meer bij machte om RKC het vuur aan de schenen te leggen en uiteindelijk verloren de Amsterdammers  met 3-2 in Waalwijk.