Uruguay is het toernooi om de Copa America begonnen met een gelijkspel. In de eerste poulewedstrijd in poule C speelde de Uruguayanen gisterenavond gelijk tegen de elf van Peru. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Peru kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Met een diepe pass werd Paolo Guerrero weggestuurd. De spits omspeelde de doelman van Uruguay en rondde bekwaam af. Vlak voor rust kwam Uruguay op gelijke hoogte door een doelpunt waarbij een Ajacied en een oud-Ajacied de hoofdrol vervulden. Ajacied Nicolás Lodeiro speelde met een slimme steekbal oud-Ajacied Luis Suarez vrij voor het doel. De speler van Liverpool schoot de bal prima binnen in de verre hoek. In de tweede helft bleef de stand ongewijzigd.

Overigens viel het optreden van Nicolás Lodeiro in positieve zin op. De Ajacied was de beste speler van het veld en was bij bijna elke aanval van Uruguay betrokken en viel op door zijn goede passing en overzicht.

Uruguay moet in de volgende wedstrijd aantreden tegen Chili dat de eerste wedstrijd met 2-1 van Mexico wist te winnen. Een overwinning voor de Uruguayanen is dan ook gewenst om zicht te houden op de volgende ronde.