Ajax had gehoopt met een iets beter gevoel de winterstop in te gaan. De Amsterdammers wonnen Van der Hoornweliswaar met 0-2 van Excelsior, maar goed was het allerminst. Frank de Boer zal een aardige ‘to-dolijst’ hebben voor de winterstop. Afgelopen donderdag werd zijn elftal nog vernederd door Vitesse (0-4), maar vanmiddag was het niet heel veel beter.

De wedstrijd begon rommelig aan Amsterdamse zijde. De Rotterdamse tegenstander kreeg dan ook de eerste goede kansen en zorgde bij vlagen voor paniek in de zestien. Gaandeweg de eerste helft werd duidelijk dat Ajax het erg moeilijk zou krijgen. Excelsior speelde stukken beter en hield de boel achterin goed dicht. Even leek de landskampioen te kunnen scoren, maar Klaassen zag zijn intikkertje afgekeurd worden wegens buitenspel. Het was het enige wapenfeit van Ajax in de eerste helft.

Ajax kwam iets feller uit de kleedkamers. De tweede helft was nog maar net onderweg toen Van Rhijn van grote afstand de bal op de goal afvuurde. Het schot belandde echter op de lat. Ook de thuisploeg kreeg een paar aardige mogelijkheden. De Boer greep in en bracht met Zivkovic en El Ghazi twee verse krachten binnen de lijnen. Het leidde tot wat speldenprikjes.

Mike van der Hoorn werd tien minuten voor tijd ingebracht als stormram. De verdediger kroonde zichzelf tot held van de wedstrijd door de 0-1 tegen de touwen te schieten. Eerst won hij een kopduel en verlengde de bal op Schöne, die in botsing kwam met keeper Coutinho. Van der Hoorn schoot de bal lekker in het lege doel. “Alle ballen op Mikey”, klonk het vanaf de tribune.

Excelsior was moegestreden en kwam deze klap niet meer te boven. Ajax kreeg steeds meer ruimte en kwam op een 0-2 voorsprong. De wedstrijd was beslist. Schöne legde de bal af op Zivkovic, die zijn eerste competitiegoal voor de Amsterdammers maakte. Goed was het zeker niet, maar de puntjes zijn binnen. Snel vergeten, op naar de winterstop. Ajax nieuws Ajax1.nl