Ajax heeft woensdagavond kansloos met 4-1 verloren van FK Rostov. Davy Klaassen scoorde vlak voor tijd de eretreffer vanaf de stip.

Vanaf het begin van de eerste helft was het spel van Ajax slordig en doorzichtig. Het team van Peter Bosz creëerde geen echte kansen. Rostov dook daarentegen zo nu en dan gevaarlijk op voor het doel van Cillessen. Na ruim een halfuur spelen werd de Ajax-doelman geklopt. Azmoun kopte de Russen met een fraaie kopbal op voorsprong.

In de tweede helft ging het slechte spel gewoon verder. Rostov liep via Erokhin, Naboa en Poloz uit naar een 4-0 voorsprong. Davy Klaassen scoorde vlak voor tijd nog de eretreffer. Vanaf de stip weliswaar, want Ajax creëerde ook toen nauwelijks kansen. Na de pijnlijke nederlaag tegen Willem II van afgelopen weekend, verliest Ajax nu dus opnieuw kansloos. Dit keer waren de belangen wel iets groter dan zaterdag, want Ajax plaatst zich nu niet voor de Champions League.