De Ajax Vrouwen hebben een prima week achter de rug. Dinsdag wonnen ze de eerste uitwedstrijd van het seizoen met 0-1 en een paar dagen later was Beerschot AC aan de beurt. De Belgische ploeg ging onderuit met 2-4. Voor Ajax scoorde Babiche Roof twee keer. Chantal de Ridder en Desiree van Lunteren namen de overige Ajax-doelpunten voor hun rekening.

Het vuurwerk begon vroeg in België. Al in de zesde minuut zette aanvalster Babiche Roof de Ajax Vrouwen op een 0-1 voorsprong. Lang konden de Amsterdamse dames niet genieten van de voorsprong, want een paar minuten later stond het alweer 1-1. Lucinda Michez bracht Beerschot AC langszij. De ploeg uit Antwerpen scoorde nog niet in de BeNe League A, maar vond via Michez dan eindelijk het net. Het antwoord van Ajax volgde echter snel, want Chantal de Ridder maakte in de tiende minuut haar eerste treffer in dienst van Ajax. De Ridder kwam over van  Turbine Potsdam. Na haar doelpunt daalde het tempo in de wedstrijd. Keepster Laura du Ry plukte een vrije trap op schitterende wijze uit de kruising, maar verdere wapenfeiten ontstonden er niet in de eerste helft.

De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste helft. Babiche Roof scoorde tien minuten na het fluitsignaal de 1-3. Mandy Versteegt ging alleen af op de keepster. Zij miste, maar Roof pikte op. Met een geplaatst schot in de hoek scoorde zij haar tweede doelpunt van de dag. Daar bleef het niet bij. Liza van der Most, die overigens een prima wedstrijd speelde, bediende Desiree van Lunteren op maat. De nummer tien van Ajax twijfelde niet en knalde de bal hard achter de Belgische doelvrouw. Dat tien minuten voor tijd de Belgen nog scoorden mocht de pret niet drukken. Door de 2-4 overwinning hebben de Ajax Vrouwen nu zes punten uit drie wedstrijden. Het komt hierdoor op gelijke hoogte met ADO Den Haag en FC Twente. De ploeg uit Enschede is de volgende tegenstander in de BeNe League A.