Fischer
Viktor Fischer

Ruim een jaar hield het blessureleed van Viktor Fischer aan, maar vanavond heeft hij dan eindelijk zijn lang verwachte rentree gemaakt. De Deense vleugelspeler startte in de basis bij Jong Ajax en kwam 45 minuten in actie in het met 3-0 verloren duel op bezoek bij De Graafschap.

In de openingsfase moest Jong Ajax doelman André Onana al eens handelend optreden op een poging van de ‘Superboeren’, een voorbode zo bleek even later, want na 17 minuten spelen had hij geen antwoord op de inzet van Dean Koolhof. De aanvaller zette de thuisclub daarmee vrij vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Jong Ajax probeerde het wel in het restant van de eerste helft, maar kwam er eigenlijk nauwelijks aan te pas. Het was dan ook aan Onana te danken dat het slechts bij die ene tegentreffer bleef voor de rust.

Viktor Fischer bleef na rust zoals vooraf al bekend werd gemaakt achter in de kleedkamer. Elton Acolatse was zijn vervanger. Ondanks de wissel toch een vrijwel identiek spelbeeld in de tweede helft, een feller en vooral agressiever De Graafschap.

Nadat Jong Ajax voor het eerst in de wedstrijd wat kleine speldenprikjes wist uit te delen richting het doel van de Graafschap leek de wedstrijd aan de andere kant beslist te worden. Een overtreding in het strafschopgebied van Jong Ajax leverde de thuisploeg een strafschop op, die door Jerry van Ewijk keurig werd binnengeschoten. 2-0.

De Graafschap bleef daarna de aanval zoeken, en het zeer matige Jong Ajax had vrijwel niets in te brengen. Nadat een poging eerst nog op de paal naast Onana terecht kwam, was het een minuut later wel raak. Oud-Ajacied Vincent Vermeij wist de bal wel achter de doelman te werken, en tekende een paar minuten voor tijd voor de 3-0. Dit was tevens de eindstand, een zeer matte vertoning van Jong Ajax kant, met als enige plus punt dat Viktor Fischer zijn rentree maakte na lang blessureleed. Ajax nieuws Ajax1.nl