Hoe vergaat het Wesley Sneijder in Turkije? Heeft Zlatan Ibrahimovic nog een legendarisch doelpunt gemaakt? En hoe gaat het bij de Spurs van Eriksen, Alderweireld en Vertonghen? In deze rubriek op Ajax1.nl kijken we wekelijks naar de prestaties van een aantal ex-Ajacieden in het buitenland. Deze week is er speciale aandacht voor Zlatan Ibrahimovic, Maxwell en Luis Suárez.

Paris Saint Germain – Chelsea 2-1

Zlatan Ibrahimovic en Maxwell moesten afgelopen dinsdag in de achtste finale van de Champions League aantreden tegen het Chelsea van Guus Hiddink. In de Franse hoofdstad was PSG vele malen sterker dan hun Engelse tegenstander, maar dit werd niet omgezet in een ruime overwinning.

In de 39e minuut tekende Zlatan voor het eerste doelpunt. De lange Zweed ging achter een vrije trap staan en pegelde deze via John Obi Mikel achter doelman Courtois van Chelsea. Het is algemeen bekend dat het een grote wens van Zlatan en PSG is om de Champions League dit seizoen te winnen. De kans is groot dat Zlatan Parijs aan het einde van dit seizoen gaat verlaten, maar voor hij dit gaat doen, moet hij zijn doel gaan bereiken. Na zijn goal ging Zlatan voor zijn doen dan ook flink uit zijn dak.

Nog voor rust kwam Chelsea op gelijke hoogte dankzij John Obi Mikel die de bal na een corner hard in het doel werkte. In de tweede helft werd het spel van PSG een stuk minder. De Fransen waren nog altijd de bovenliggende partij, maar het was lang wachten op een doelpunt. Uiteindelijk was het invaller Edinson Cavani die de bevrijdende 2-1 maakte. Maxwell stond de gehele wedstrijd binnen de lijnen en maakte een uitstekende indruk. De 34-jarige Braziliaan bleef negentig minuten lang de hele linkerflank bestrijken en was regelmatig bij de aanval betrokken.

Na de 2-1 overwinning van PSG is de return in Londen nog erg spannend. Chelsea heeft aan een 1-0 overwinning al genoeg en zodoende moet PSG nog een keer vol aan de bak om de volgende ronde te bereiken.

Sporting de Gijón – FC Barcelona 1-3

Ook op deze woensdagavond waren het weer Messi en Suárez die de dienst uitmaakten bij Barcelona. De steraanvallers namen met z’n tweeën alle doelpunten van Barcelona voor hun rekening en zelfs de assists bij de twee goals van Messi kwamen van Suárez.

Het was de klasse van Messi die ervoor zorgde dat Barcelona op een 0-1 voorsprong kwam. Suárez legde de bal buiten de zestien kort opzij om de bal daarna weer te mogen ontvangen in het strafschopgebied, maar Messi draaide zelf uit en met een bekeken schot maakte de Argentijn er 0-1 van. Kort na de goal van Barcelona maakte Sporting de Gijón alweer gelijk.

Bij de tweede goal van Messi mogen bijna alle credits naar Suárez. De aanvaller zette goed door en wist op de achterlijn de bal nog goed terug te leggen op zijn teamgenoot Natuurlijk wist Messi zich wel raad met dit buitenkansje en dus stond Barcelona weer op voorsprong. De goal van Suarez was weer van grote schoonheid. Als volleerd rommelaar dribbelde de Uruguayaan door de verdediging van Sporting de Gijón. Na de goede dribbel krulde Suárez de bal met zijn linker in de verre hoek.

Na de overwinning van Barcelona staan de Catalanen zes punten voor op Atletico Madrid en zeven punten voor op Real Madrid. Alles wijst er dan ook op dat Barcelona dit jaar wederom kampioen van Spanje gaat worden.